Fiskwhisky?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJa, på sätt och vis – fast ändå inte. The Fat Trout heter den och kommer från Ian Macleod Distillers och har tagits fram i ett samarbete med Haugen-Gruppen. Det är en blended Scotch Whisky gjord på upp emot 30 olika single malts från Speyside, Islay och Highlands. Den beskrivs som mjuk och medelfyllig i smaken med inslag av fatlagring och en touch av tropisk frukt, med en lång kryddig avslutning. Den har funnits några år men nu har den äntligen simmat hit.

– Vi är mycket glada att nu lansera denna spännande whisky på
svenska marknaden, säger Christen Undrum, varumärkesgrundare av
The Fat Trout.

Den stinna fisken ifråga har nummer 85874 och priset 289 kronor i Systembolagets beställningssortiment.
– I Sverige finns fler än 80 000 aktiva glada fiskare som nu kan fira
sina fiskefångster med sin egen medicin, tillägger Christen Undrum.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!