Jameson går tillbaka till rötterna

Fram till slutet av 60-talet var all whiskey från Jameson så kallad Single Pot Still Irish Whiskey, alltså gjord på både mältat och omältat korn och sedan destillerad i traditionella kopparpannor, s.k. pot stills. Men så ändrade man receptet genom att lägga till grain whiskey för att få en lättare och mjukare karaktär. Men med Jameson Single Pot Still återvänder man till det ursprungliga receptet och metoderna, med både mältat och omältat korn, och pot stills.

Whiskeyn har sedan lagrats på inte mindre än fem olika typer av fat; bourbon- och sherryfat och tre typer av nyeksfat gjorda av irländsk, amerikansk och europeisk ek. Det ger en whiskey med påtagliga kryddiga noter, som får sällskap av både honung och salt karamell, följt av choklad, toffee och riven ingefära. De olika ekfaten bidrar med söta inslag som gifter sig väl med whiskeyns finstämda karaktär och ger en balanserad helhet med många bottnar. Kommer till Systembolaget 7 mars.

Jameson Single Pot Still

Alkoholhalt: 46 %
Nr: 53401
Volym: 70 cl
Pris: 599 kr
Lanseringsdatum: 7 mars

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.