Singelmalt från Nikka

Miyagikyo Distillery grundades i slutet av 60-talet av den japanska whiskylegenden Masataka Taketsuru. Det var först efter långt letande som han fann en plats som uppfyllde alla hans krav: en liten dal i närheten av staden Sendai på Japans östra kust. Här fanns vattnet, i två floder som möttes, vilket också skapade en hög luftfuktighet och därmed låg avdunstning. Så här lät han bygga ett destilleri med åtta stora, ångupphettade och långhalsade pannor med reflux balls som allt sammantaget skapar en elegant och fruktig sprit, som sedan lagras på plats.

En sådan whisky är Nikka Miyagikyo Single Malt, som legat på sherryfat, med inslag av ny amerikansk ek. Det har givit en djupt gyllene whisky med en livlig och kraftfull doft där man kan ana blommiga toner, rostad ek och stråk av honung och bivax. I smaken anas eleganta noter av korn, örter och kryddor som ingefära och kanel, följt av en lång och mjuk finish med citrus, kryddor och milda tanniner.

Nikka Miyagikyo Single Malt

Alkoholhalt: 45 %
Nr: 40976
Volym: 70 cl
Pris: 798 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.