Sällsynt rom från Brasilien

Brasilien brukar inte synas så mycket i romsammanhang, då man oftast producerar Cachaça, visserligen också en sockerrörssprit, men ofta olagrad, och i de fall den lagras är det inte alltid på ek. Ett av få romdestillerier i landet är, eller var, Epris Distillery, som sedan ett par år slutat tillverka rom för att i stället tillverka Saké. Men innan dess hade buteljeraren Cadenhead’s lagt vantarna på ett antal fat som man nu buteljerat och släppt ut på marknaden: Epris Distillery 2011 Cadenhead’s Rum 12 yo.

Denna rom destillerades i maj 2011 och lades på ex bourbonfat innan den buteljerades i maj 2024. Under den tiden hade den samlat på sig jordiga toner med inslag av kryddig ek och russin. I smaken anas kanel, men också örtiga stråk av nässlor och agave. En sällsynt rom att njuta med omsorg. Till Sverige kommer endast 36 flaskor den 26 september.

Epris Distillery 2011 Cadenhead’s Rum 12 yo

Alkoholhalt: 51,4 %
Nr: 41741
Volym: 70 cl
Pris: 936 kr
Lanseringsdatum: 26 september 2024

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!