Triss i finwhisky från Connoisseurs Choice

Mortlach 2000, First Fill Sherry Butt, Connoisseurs Choice, 23 Years Old

Mortlach i den gamla destilleristaden Dufftown är ett av Speysides mest anrika destillerier. Det finns ett talesätt att ”Mortlach vet inte hur man gör dålig whisky”. Whiskyn är fruktig och intensivt smakrik, oftast bourbonlagrad, men i det här fallet har Gordon & MacPhail låtit den vila på en first filled sherrybutt i 23 år.

Alkoholhalt: 60,3%
Nr: 4174601
Antal flaskor till Sverige: 96 flaskor
Pris: 2995 kr

Benriach 1999, Sherry Butt, Connoisseurs Choice, 24 Years Old

Benriach byggdes redan 1897 men har först under det senaste decennierna fått leva upp. Just när Benriach kommit igång inträffade den stora Pattisonkraschen, då två bedragare orsakade en förödande kedjereaktion som stängde mängder av destillerier i Skottland. Benriach förblev stängt i hela 65 år. När Benriach nystartades var rökig whisky på modet och man började producera stora volymer.
Benriachs husstil är en örtig och söt whisky med tropiska frukter och söta aromer. Gordon & MacPhails nya buteljering har legat 24 år på en first filled sherrybutt.

Alkoholhalt: 57,1%
Nr: 4174701
Antal flaskor till Sverige: 42 flaskor
Pris: 3445 kr

Caol Ila 2006, First Fill Sherry Puncheon, Connoisseurs Choice, 17 Years Old

Islays jätte Caol Ila har alltid producerat stora mängder rökig singelmalt till de stora blendmärkena, men även handlats länge av oberoende buteljerare.
Puncheon är en äldre större fattyp som har en lång, rund och bred form och som rymmer omkring 500 liter. Gordon & MacPhails Caol Ila har legat sjutton år på en first filled Puncheon och bjuder på en härligt rökig sherrysmäll.

Alkoholhalt: 58,3%
Nr: 4174801
Antal flaskor till Sverige: 42 flaskor
Pris: 2285 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.