Emma tipsar: Semesterns konsekvenser


Så drar höstens månader i gång. Det är inte alltid plånboken tillåter en att köpa helflaskor för att utforska och finna favoriter direkt så här efter semesterns spenderande. Men ens nyfikenhet och vilja att samla vänner och testa roliga whiskies tar ju inte paus för det, inte för mig i alla fall. Så här kommer några tips på hur du kan få en bra bredd och profil på din provning.

High Coast Origins Series

High Coast The Origins Series är ett perfekt sätt att lära känna grundpelarna i High Coasts whiskyutbud. Med fyra olika uttryck erbjuder den här boxen en djupdykning i några av deras viktigaste stilar och buteljeringar. Det kommer ge en tydlig bild av High Coasts distinkta smakprofil. Perfekt för en smakfull miniprovning tillsammans med ett par vänner. Upplev de unika smakerna, från subtila toner till kraftfulla karaktärer. En kul möjlighet att njuta av whisky på ett socialt och lärorikt sätt!

Samlingsboxen med 4 x 50 ml består av:
Älv 46 % ABV. Orökt recept, lagrad på bourbonfat
Berg 50 % ABV. Orökt recept, lagrad på PX- och bourbonfat
Hav 48 % ABV. Lättrökt recept, lagrad på bourbonfat och ny ek
Timmer 48 % ABV. Rökigt recept, lagrad på bourbonfat

Alkoholhalt: 46-50 %
Nr: 85887
Volym: 4 flaskor à 50 ml
Pris: 279 kr

Tamnavulin The Taste Box

Gör en resa till Speyside genom Tamnavulins karaktärsrika fatlagringar, ett lätt och behändigt sätt att bekanta dig med destilleriets olika uttryck.

Alkoholhalt: 40 %
Nr: 86102
Volym: 5 flaskor à 100 ml
Pris: 359 kr

Loch Lomond Single Malt Kombipack

Lär känna Loch Lomonds olika uttryck och ålder på egen hand. Serien innehåller Loch Lomond Original, samt 12-, 15- och 18-årig whisky från destilleriet.

Alkoholhalt: 44 %
Nr: 363
Volym: 4 flaskor à 50 ml
Pris: 254 kr

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!