Lyxig Midleton från Irland

1984 skapades den första utgåvan av Midleton Very Rare, som ett uttryck för vad Midleton kan och förmår. Den gången var det Master Distiller Emeritus Barry Crocket som stod för urval och blending. Sedan dess har det kommit en årlig utgåva, som med tiden har kommit att betraktas som något av det lyxigaste man kan tänka sig av irländsk whiskey.
Och nu är det dags för årets utgåva: Midleton Very Rare 2024 Vintage Release, den här gången skapad av destilleriets nuvarande Master Distiller Kevin O’Gorman. Under flera månader har han provat och bedömt långlagrade bourbonfat med både Single Pot Still och Single Grain från Midletons välfyllda lager.
Resultatet av hans ansträngningar är en whiskey där en finstämd blommighet från Single Grain får ett fint komplement i den mer fylliga kryddigheten från Single Pot Still, allt i en välbalanserad, elegant och mycket komplex whiskey som verkligen visar vad irländsk whiskey kan vara när den är som bäst.
Upplagan är naturligtvis mycket begränsad, då endast 75 flaskor kommer till Sverige, men den som lyckas få tag på en har verkligen något att se fram mot.

Midleton Very Rare 2024 Vintage Release

Alkoholhalt: 40 %
Nr: 41691
Volym: 70 cl
Pris: 2 649 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.