Mackmyra släpper sin andra jubileumsbuteljering

Mackmyra 1999 Vision är den andra jubileumsbuteljeringen från destilleriet i Gävle. Dessa lanseringar har varit planerade sedan länge och även om bolaget just nu är i en skakig situation där eventuellt nya ägare snart tar över så rullas whiskyn ut som planerat.

Receptet på denna whisky är att majoriteten av den ingående whiskyn har lagrats på nya svenska ekfat och sedan har de kryddat blandningen med rökiga ex-Bourbonfat och ett PX-fat för att tillsätta whiskyn och göra den fylligare.

Master Blender Lii Johnson säger så här om jubileumsbuteljeringen:
”Mindre fatstorlekar, fat av svensk ek och egenrökt malt är resultatet av den visionära anda som präglade Mackmyras tidiga år. Att kombinera dessa element för att skapa en whisky har varit en utmaning. De små faten, den svenska eken och vårt rökiga destillat är alla kraftfulla karaktärer som möts med respekt i denna utgåva – ingen del backar undan, men tillsammans skapar de en balanserad och harmonisk helhet.

Huvudsakliga ingående fat
53% Ny Svensk Ek, 100L
34% Ex-Bourbon, 100L, rökigt recept
13% PX-fat, 200L

Mackmyra 1999 Vision 25th Anniversary

Alkoholhalt: 45,2 %
Nr: 85283
Volym: 70 cl
Pris: 1499 kr
Lanseras: 3 september kl: 10:00

 

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.