Tamnavulin Port Cask – en riktigt fruktbomb!

 

Det lilla destilleriet Tamnavulin i Speyside, Skottland har gjort sig kända för att erbjuda mycket doft och smak för en rimlig peng – och nu utökar de sin range med denna single malt.

Tamnavulin Port Cask har lagrats i det namnet antyder, nämligen ex-portvinsfat. Det dessa fat tillför den förlagrade whiskyn är en djup fruktighet som förhöjer och förstärker. Detta är en fruktbomb som trots sina 40% imponerar med sin komplexitet!

Nyligen besökte Whyte & Mackay´s master blender Dr Kirstie McCallum Sverige för att lansera denna whisky, en intervju med henne kommer i nästa nummer av Allt om Whisky.

Dr Kirstie McCallum har ett CV som imponerar! Under mer än tjugo år har hon jobbat med whisky och destillerier såsom Bunnahabhain, Deanston, Tobermory, Invergordon och Halewood. Sedan förra hösten är hon en av två Master Blenders hos Whyte & Mackay och jobbar idag med The Dalmore, Jura, Fettercairn och Tamnavulin samt deras olika blends de har inom portföljen.

Tamnavulin har arbetat stenhårt med olika vinfatslagringar och är idag en av de mest säljande Single Malt märkena på Systembolaget i Sverige. Denna lansering breddar nu deras position ytterligare och bjuder in dig på en otroligt prisvärd smakresa!

Tamnavulin Port Cask

Alkoholhalt: 40 %
Nr: 378
Volym: 70 cl
Pris: 329 kr

Henric Madsen grundade whiskymagasinet Malter Magasin 2017 men har nu anslutit till Allt om Whiskys team. Han bor i Dalarna och hans favoritwhisky är olorosolagrad Glen Ord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.