Glen Scotia Double Cask på mindre flaska

Under de senaste åren har fler och fler röster höjts för att man vill ha mindre volym på flaskorna på Systembolaget. Inom vinvärlden är det utbrett med halvflaskor men inom whisky så har utbudet varit starkt begränsat – något som nu börjar förändras. 

En av de saker som driver många av oss whiskyälskare är nyfikenhet. Man vill prova nya utgåvor för att hitta spännande dofter och smaker. Men vi är samtidigt oerhört selektiva och väljer våra köp med omsorg, helst vill vi också gärna prova whiskyn innan vi köper en hel flaska. Det är det som gör att man gärna besöker mässor, går på provningar eller att man samlar vännerna där hemma för att tillsammans utforska en ny buteljering. 

Fler och fler har ställt frågan varför inte utbudet på mindre flaskor är större på Systembolaget. De vill helt enkelt inte köpa en hel flaska för dyra pengar för att sedan upptäcka att de inte tyckte om just den sorten.

Ett destilleri som nu satsar på mindre flaskor i Sverige är Glen Scotia. De lanserar under hösten deras hyllade Double Cask på 20 centiliter i ett lättviktsglas vilket gör att både pris såväl som vikt hålls nere på en ytterst rimlig nivå. Sedan tidigare har de erbjudit provningspaket, tasting packs, från Glen Scotias systerdestilleri Loch Lomond, och nu är det ytterligare ett steg de tar.

Glen Scotia Double Cask

Alkoholhalt: 46 %
Nr: 555
Volym: 20 cl
Pris: 179 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.