Glenfarclas 15 år återkommer till Sverige!

Glenfarclas Distillery i hjärtat av Speyside står ut från mängden när det kommer till innovation. När många andra destillerier runt om i Skottland och världen söker efter nya lösningar som gör att de sticker ut så jobbar Glenfarclas tvärtom, alla förändringar motas i grind. De direkt eldar fortfarande sina pannor och de är konsekventa när det kommer lagring – ett fåtal fat av ex-bourbon, resten är sherryfat.  

Tradition inte bara viktigt när det kommer till produktion, det är även viktigt för Glenfarclas när det gäller deras utgåvor. Låt oss ta Glenfarclas 15 år som ett exempel. Alla andra utgåvor i deras Core Range är buteljerade vid 40 eller 43 procent, men deras 15-åring ligger på 46 procent.

-Anledningen till detta är enkel, förklarar Callum. John Grants far, George Grant, drack gärna sin whisky vid 46 % och som en hyllning till honom så buteljerar vi alltid vår femtonåring med denna lite högre alkoholhalt. Den är idag en av våra bäst säljande whiskys och den är uteslutande lagrad på ex-olorososherryfat och majoriteten av dessa är 1st- och 2nd fill fat vilket gör den till en kraftfull sherrywhisky och en traditionell Glenfarclas och jag tror det är därför folk älskar den.

Glenfarclas 15 år släpps den 6 september på Systembolaget.

Glenfarclas 15yo

Alkoholhalt: 46 %
Nr: 41726
Volym: 70 cl
Pris: 820 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.