Barceló Maple Cask släpps idag

 

Idag släpper det mytomspunna destilleriet Barceló på Dominikanska Rebubilken nästa del i deras hyllade Rare Blends Collection: Barceló Maple Cask

Detta är en 11 årig rom som delvis har lagrats på fat gjorda av lönnträ. Först lagras rommen i 10 år på ex-bourbonfat som använts en gång tidigare sedan får den en slutlagring på lönnträfat i ett år. Resultatet är en kryddig och spännande rom som bjuder på en intressant uppelevese.

Precis som övriga Barceló-produkter är även denna rom gjord på 100% sockerrörsjuice, vilket skiljer den från romsorter baserade på melass. Detta är också första gången som Barceló släpper en rom där de kombinerar rom från både deras kolonnpanna och deras Pot Stills. Spriten som är producerad i kolonnpannan ger destillatet en renare ton medan deras Pot Stills bidrar med kraft, fruktighet och kryddighet. Tillsammans skapar de en komplex och välbalanserad smak som förenar elegans och intensitet.

Mattias Skoog, som är produktchef på Hermansson & Co och de som står bakom denna lansering, ser framemot att se hur denna tas emot på den svenska marknaden:

– Barceló har verkligen överträffat sig själva gällande hantverk och sitt innovativa tankesätt. Med sin ljuvliga sötma och fylliga karaktär ska det bli mycket spännande att följa hur denna pärla till rom kommer att överraska romentusiaster på den svenska marknaden!

Barceló Maple Cask

Nr: 84337
Volym: 70 cl
Pris: 529 kr
Alkoholhalt: 40 %
Säljstart: 28 augusti

 

 

Henric Madsen grundade whiskymagasinet Malter Magasin 2017 men har nu anslutit till Allt om Whiskys team. Han bor i Dalarna och hans favoritwhisky är olorosolagrad Glen Ord.