Kraftfull whisky från Ardnamurchan – Sherry och rök för Sverige!

Ardnamurchan Distillery, som ligger så där härligt svårtillgängligt längst ut på halvön med samma namn på västkusten i Skottland har lyckats med vad få andra nya destillerier har gjort. De har på blott tio år klättrat till att få en kultstatus bland whiskynördar. En ära som annars bara gamla och väl etablerade destillerier blir tilltalade som, vi tänker närmast på Springbank, Clynelish eller möjligen Ardbeg.

De har lyckats slå an en ton hos alla whiskyälskares hjärtan genom att först och främst leverera väldigt bra whisky men också att ta ett extremt ansvar när det kommer till hållbarhet och att främja samhället där de verkar och brukar.

Rökig whisky och sherryfat går väldigt bra ihop och om man tittar på de single malt whiskys som har rönt stora framgångar de senaste åren i Sverige så är det just den kombinationen och det är något som teamet på Ardnamurchan naturligtvis också har uppmärksammat.

Ardnamurchan kikar ständigt på den svenska marknaden och när de såg att whisky som har denna kombination togs emot väldigt bra så insåg de att en sådan buteljering skulle de också kunna ta fram. Jenny Karlsson, Alex Bruce and Connal Mackenzie slog sig ned hemma i köket hos Alex och blandade till denna utgåva – en rökig single malt med tydlig sherryfatslagring som levererar allt det där man vill ha från en West Highlands västkustwhisky – sälta, rök och frukt i en härligt balanserad blandning!

Ardnamurchan Sherry Cask Peated

Alkoholhalt: 50%
Volym: 70 cl
Artikelnummer: 11606
Pris: 652 sek

 

Etiketter

Henric Madsen grundade whiskymagasinet Malter Magasin 2017 men har nu anslutit till Allt om Whiskys team. Han bor i Dalarna och hans favoritwhisky är olorosolagrad Glen Ord.