Thornæs whisky – nytt från Danmark

I Danmark finns inte bara en ny kung, där finns också ett nytt whiskydestilleri: Thornæs Destilleri. Det var whiskyentusiasten Torben Thornæs Andersen som i slutet av 2017 fick ett infall: han ville smaka sin egen tolvåriga whisky innan han fyllde 60.

Sagt och gjort, resor i The Highlands och Speyside gav många goda råd och mycket stöd, och med det i bagaget återvände han hem för att starta sitt eget destilleri i Kongernes Nordsjælland. Där fanns gott om maltkorn på fälten rätt utanför dörren, och hur mycket grundvatten som helst i marken.

Och nu är det dags för den första whiskyn att möta världen. Thornæs First Edition började på små danska ekfat, för att så småningom tappas upp i ett bourbon hogshead. Från de mindre faten fick denna whisky söta kolatoner, tillsammans med tobak och en lätt pepprighet, och från bourbonfatet kom vanilj och sötma. Total sett en whisky med tydlig sötma och rik komplexitet.

Thornæs First Edition

Nr: 8571502
Alkoholhalt: 50,9 %
Volym: 500 ml
Pris: 1 906 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!