Nytt från Wolfburn lagom till jul

Wolfburn är det nordligaste destilleriet på det skotska fastlandet, grundat 1821 och återstartat 2013. Här gör man singelmalt på traditionellt vis, utan brådska och med gott hantverk. Långa jästider är regel, följt av en likaledes långsam destillering. Det ger en ren och mjuk whisky som sedan får ligga i de specialbyggda lagren ett stenkast från havet till dess den är redo. Och lagom till jul kommer två mycket begränsade upplagor till Sverige.

Wolfburn Christmas Edition 2023

En mjuk, söt whisky som legat i åtta år på Oloroso och first fill bourbon. Här anas söta doftnoter av sherry och torkad frukt, följt av vanilj och lätta stråk av kaffe. Smaken bjuder på tät toffee och sirap, inbäddade i en fruktig sötma med stråk av honung. Till Sverige kommer 24 flaskor.
Nr: 8521701
Alkoholhalt: 46 %
Pris: 964 kr

Wolfburn Small Batch 177

Resultatet av två olika lagringar: en som legat åtta år på ex bourbon, och en som legat sju år på first fill romfat. En lysande kombination, med den mjuka elegansen från bourbonfaten som bäddas in i en djup sötma från romfaten. Djupa doftnoter av marsipan, ingefära och sultanarussin följs av tydliga smaknoter av melass från romfaten, tillsammans med honung som lindas in i mjuka tanniner från faten. Till Sverige kommer 100 flaskor.
Nr: 8562901
Alkoholhalt: 46 %
Pris: 964 kr

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!