Magiska The Glenrothes 42 years

I maj 1980 fylldes fyra ex-sherryfat med new make på The Glenrothes Distillery i Rothes. 42 år senare tappades whiskyn upp på flaskor. Resultatet är en magiskt balanserad och elegant whisky.

Doft: Solmogna aprikoser, apelsinskal och brända mandlar. Eleganta toner av korianderfrö, muskot och en liten hint av cederträ.
Smak: En härligt generös sherrysötma, farinsocker och en gnutta bivax. Krämiga toner av vanilj, rostade mandlar och en lätt ekighet med en doft av apelsinolja.

The Glenrothes Master Whisky Maker Laura Rampling beskriver whiskyn så här:

Denna 42-åriga whisky representerar karaktären hos The Glenrothes-destilleriet … Resultatet är en vackert elegant whisky som verkligen låter den ljusa och levande karaktären hos The Glenrothes sjunga.

The Glenrothes 42 years kommer i en diskret och elegant flaska. Lådan är färgrik på ett sätt som ska påminna om The Glenrothes Estate i Skotska highlands.
De fyra faten gav 1134 flaskor, varav två stycken letar sig hit till Sverige. Den 2 mars dyker de upp på Systembolaget.

The Glenrothes 42 years

Alkoholhalt: 43 %\
Nr: 41344
Volym: 70 cl
Pris: 80 000 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!