Månadens cocktail: Speyburn Ginger & Honey

Det här är en enkel, livlig och fräsch drink som alla kan blanda hemma. En läskande cocktail där en finstämd whisky möter söt honung och kryddig ginger beer.

Januari är ofta en månad då vi gärna låter plånboken vila lite efter julhelgernas utsvävningar. Därför har vi valt en prisvärd och stilren skotsk single malt whisky, lagrad på bourbonfat – Speyburn Bourbon Cask – att använda i årets första drinkrecept!

Genom att kombinera honungens mjuka sötma med ingefärans varma, aromatiska krydda skapas en uppfriskande whiskycocktail som passar utmärkt när det nya året just tagit sin början.

Ingredienser:

4,5 cl Speyburn Bourbon Cask
1,5 cl Honungslag*
Ginger beer (alt. Ginger Ale)
Is
Lime / Mynta

*Förberedelse honungslag:

Blanda en del honung med en del kokande vatten.
Låt svalna.

Gör så här:

Fyll ett högt glas med is
Häll i 4,5cl Speyburn Bourbon Cask
Därefter häll ner 1,5cl honungslag
Toppa upp med Ginger Beer
Rör om försiktigt
Garnera med lime och eller myntakvist

Whisky använd i cocktilreceptet: Speyburn Bourbon Cask

Nr: 20482
Volym: 700 ml
Alkohol: 40 %
Pris: 309 kr

Speyburn Bourbon Cask | Systembolaget

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!