Fyra nya från Springbank

Springbank sägs vara ett av Skottlands mest kompletta destillerier, för det är inte många som själva kontrollerar sin whisky på det sätt som Springbank gör: Så fort kornet lagrats på destilleriets kornloft följs det noggrant genom hela processen, via maltgolven, den vedeldade mäskpannan och vidare genom processen hela vägen ner i faten som sedan naturligtvis lagras in situ till dess det är dags att buteljera. Exakt samma process som då Archibald Mitchell grundade destilleriet 1828, en process som ger en distinkt whisky med rökiga toner och nästan alltid maritima drag som kan vara mer eller mindre uttalade. Dessa fyra buteljerades i år och landar på Systembolaget 14 november.

Springbank 10 yo

Alkoholhalt: 46 %
Nr: 4175901
Volym: 70 cl
Pris: 739 kr
Lanseringsdatum: 14 november
Har legat på sherry- och bourbonfat, med en liten övervikt för de senare.

Springbank 15 yo

Alkoholhalt: 46 %
Nr: 4176101
Volym: 70 cl
Pris: 1 019 kr
Lanseringsdatum: 14 november
Har legat på sherryfat.

Springbank 18 yo

Alkoholhalt: 46 %
Nr: 4175801
Volym: 70 cl
Pris: 1 619 kr
Lanseringsdatum: 14 november
Lagrad uteslutande på bourbonfat.

Springbank 21 yo

Alkoholhalt: 46 %
Nr: 4176001
Volym: 70 cl
Pris: 3 765 kr
Lanseringsdatum: 14 november
En komplex whisky som till större delen legat på portvinsfat, med en andel bourbon och inslag av rom- och sherryfat.

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!