The Glenmorangie A Tale of Ice Cream: en glassig whiskyupplevelse

The Glenmorangie fortsätter att tänja på gränserna för smak och kreativitet med sin senaste utgåva: The Glenmorangie A Tale of Ice Cream. Denna whisky är en del av deras serie – A tale of, som är känd för att utforska kulinariska teman och skapa unika smakupplevelser. Med detta släpp bjuder Glenmorangie in oss att utforska en nostalgisk resa fylld av glass!

Inspirerad av glassen från barndomen

A Tale of Ice Cream är Glenmorangies lekfulla hyllning till den älskade sommarklassikern—glass. Dr. Bill Lumsden, Director of Whisky Creation, har låtit sig inspireras av sin kärlek till glass och de lyckliga minnen som förknippas med denna söta njutning. Tillsammans med deras Master Blender, Gillian Macdonald, så experimenterade de med att kombinera sin whisky lagrad på bourbonfat med whisky som fått en finish på fat som de har särskilt rostat för att få fram extra mycket vanillin. När ekfat rostas så bryts träets cellulosa och lignin ner, vilket frigör vanillin och andra smakämnen. Ju mer intensivt fatet rostas, desto mer vanillin frigörs. Resultatet blev denna nya buteljering som släpps den 18 oktober på Systembolaget.

Tidigare Utgåvor i Serien

Glenmorangies serie av kulinariskt inspirerade whiskys har genom åren bjudit på flera intressanta och kreativa släpp. A Tale of Ice Cream följer i fotspåren av tidigare framgångsrika utgåvor som A Tale of Cake, A Tale of Winter, och A Tale of Forest. Varje släpp har sin egen unika historia och smakprofil, men de binds samman av Glenmorangies strävan att skapa något lekfullt och innovativt.

A Tale of Cake var en hyllning till ananaskakan och barndomens söta minnen. Dr. Bill Lumsden skapade den genom att slutlagra Glenmorangies whisky i ungerska tokajivinfat, vilket gav den en rik och fruktig smakprofil fylld med noter av tropisk frukt, honung och vanilj.

A Tale of Winter Denna utgåva, som lanserades som en hyllning till vinterns mysiga stunder, har en varm och kryddig smakprofil. Med slutlagring i marsalafat har A Tale of Winter fått toner av kanel, muskot och söt frukt som gör den perfekt att njuta av under kalla vinterkvällar.

A Tale of Forest Inspirerad av skogspromenader och naturens dofter är A Tale of Forest en whisky som bjuder på något annorlunda. Med en fräsch och aromatisk profil av botaniska inslag, såsom tall, eukalyptus och örter, är denna utgåva en hyllning till naturens mångfald.

A Tale of Tokyo är en hyllning till Japans pulserande storstadsliv och dess kulinariska traditioner. Inspirerad av Tokyo’s unika fusion av gammalt och nytt, har Dr. Bill Lumsden och hans team skapat en whisky som fångar essensen av stadens rika smakpalett.

The Glenmorangie A Tale of Ice Cream

Nr: 41714
Alkoholhalt: 46 %
Volym: 700 ml
Pris: 999 kr
Lanseras: 18 oktober kl 10:00

 

Henric Madsen grundade whiskymagasinet Malter Magasin 2017 men har nu anslutit till Allt om Whiskys team. Han bor i Dalarna och hans favoritwhisky är olorosolagrad Glen Ord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.