SWF Convention 2024 Stockholm

Nyligen anordnades det mässa i Stockholm, Öl- och Spritmässan genomfördes för andra året i rad och nytt för i år var att Svenska Whisky Förbundet var på plats och hade sitt Convention på lördagen.

Ett hundratal SWF-medlemmar från hela Sverige var på plats för att träffas, avnjuta whiskynyheter och vara med om både stipendiat- och Hall of Fame-utdelning.

Let’s Open Up Over Whisky” är ett initiativ som startade 2021 med målet att främja inkludering och mångfald i whiskyvärlden. Syftet är att bryta ner de traditionella stereotyperna som ofta förknippas med whisky, särskilt uppfattningen att det är en manligt dominerad dryck. Varje år delas ett stipendium ut till personer som genom handling har markerat eller arbetat för en förändring så whisky blir inkluderade för alla.

Årets stipendiater, som dels får göra en arbetsvecka hos High Coast Distillery, dels får en resa till Skottland, var Tiina Berg och Magnus Fagerström.

Personen som i år fick en plats i SWFs Hall of Fame var Angela D’Orazio

Läs mer om Lets open up over whisky här

Läs mer om Svenska Whisky Förbundet här

Etiketter

Henric Madsen grundade whiskymagasinet Malter Magasin 2017 men har nu anslutit till Allt om Whiskys team. Han bor i Dalarna och hans favoritwhisky är olorosolagrad Glen Ord.