Unik Glen Scotia för Allt om Whisky!


Nu släpper Allt om Whisky, tillsammans med Stellan Kramer, en unik whisky för alla våra läsare!

Det fat vi har valt ut är en orökt Glen Scotia som först lagrats i en 1st Fill Bourbon Barrel och sedan fått en finish i ett 1st Fill Pedro Ximénez sherry fat.

Glen Scotia är ett destilleri som gått från klarhet till klarhet under de senaste 10 åren och är idag ett klassiskt och historiskt destilleri som levererar en whisky som är hyllad runt om i världen. I sin whisky lyckas de trolla fram maritima och fruktiga toner, med en god dos av vad som kallas för ‘The Campbeltown Funk’.

En kraftfull whisky från Campbeltown.

Fatet, en 1st Fill Bourbon Barrel fylldes den 19 december 2018. Whiskyn flyttades sedan till ett 1st Fill PX Hogshead den 19/9 2023 för att slutligen buteljeras den 4 juni 2024!

Doften kraftfull med en fruktiga sälta och en vaxighet som drar åt gröna äpplen. Här finns en svag not av kaffe och nyanser med vinösa toner. I bakgrunden finns den klassiska Glen Scotia funken som samsas väl med kryddiga toner från faten.

Smaken bjuder på en ännu större fruktighet från sherryfaten än vad doften antydde och här finns en kavalkad av smaker. Nyanser av krispiga gröna äpplen, mörka frukter, ett stänk av honung och en snygg sälta. Detta är en komplex whisky!

Eftersmaken är lång med en snygg kryddighet och en avklingande fruktighet.

Glen Scotia Single Cask for Allt om Whisky

Pris: 1 149 kr
Antal flaskor: 204 st
Fatnummer: 23/895-2
Nr: 8421001
Alkoholhalt: 55,8%

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!