Drinkrecept: Tullamore D.E.W. Iced Coffee

Den Irish Coffee vi känner lär ju först ha serverats på irländska Foynes Airbase i början av 40-talet, för att pigga upp frusna och trötta transatlantiska flygpassagerare, och den blev såklart snabbt populär på bägge sidor om Atlanten.

Men man kan lika gärna vända på den och servera ?den kall, som en Tullamore D.E.W. Iced Coffee. Ingredienserna och metoden är desamma som i Irish Coffee: kaffe, socker, grädde och whiskey som kombineras till en smakfull blandning av drink och efterrätt.

Kom ihåg att göra sockerlagen i förväg, så den hinner svalna. Vilken sorts socker du vill använda är bokstavligt talat en smaksak. Vill du vara traditionell använder du farin- eller demerarasocker, men vanligt vitt socker går också bra. Ta lika delar socker och vatten, koka upp och låt svalna, sedan är det bara att sätta igång:

Tullamore D.E.W. Iced Coffee

1 drink

4 cl Tullamore D.E.W.
3 cl Sockerlag
6 cl Cold Brew (eller kallt bryggkaffe)
Lättvispad grädde

Gör så här
Sockerlag, kaffe och whiskey blandas i ett Highballglas, häll sedan försiktigt på grädden och rör om ett halvt varv för att få en snygg fade mellan kaffet och grädden.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!