Triss i vermouth från 9diDante

Vill man ha den allra bästa italienska vermouthen ska man leta efter ursprungsbeteckningen Vermouth di Torino IGP, och vill man ha sin vermouth ännu lite bättre än så, då ska man leta efter klassificeringen Superiore. Och då behöver man inte leta länge, för den klassificeringen är det inte många som har.
9diDante är ett av få märken som har denna klassificering, tack vare sin omsorgsfullt sammansatta vermouth, som naturligtvis tillverkas i Piemonte, av lokala viner som smaksatts med traditionella kryddor, i första hand malört, men också andra botanicals som ger varje vermouth dess karaktär och personlighet.

9diDante Inferno Rosso

Basen är rött Dolcettovin och vitt vin från Piemonte som ger en modern röd vermouth med fyllig smak och intensiva toner av röda bär och apelsin som balanseras av en mjukt bitter finish. Kan lika gärna drickas ren över is som den kan användas för att förnya din Negroni.

Alkoholhalt: 18 %
Nr: 70814
Volym: 75 cl
Pris: 354 kr

9diDante Purgatorio Extra Dry

För de som gillar sin vermouth torr, riktigt torr. Gjord på uteslutande Arneis-vin, vars aromatiska toner verkligen kommer till sin rätt i denna vermouth. Trots att den är extra dry, har den en fyllig kropp som passar lika bra i en dry martini som över is med bara en citrontwist.

Alkoholhalt: 18 %
Nr: 74067
Volym: 75 cl
Pris: 359 kr

9diDante Paradiso Rosé

Nebbiolo– och Cortesevin ger en uppfriskande vermouth som får mycket av sin karaktär från Nebbiolon. Just denna vermouth har skapats för att drickas ren över is, men som en eftertanke nämner producenten att den mycket väl kan tänkas i drinkar och cocktails, särskilt sådana på tequilabas.

Alkoholhalt: 18 %
Nr: 75278
Volym: 75 cl
Pris: 365 kr

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!