En Gammel Dansk fyller sextio


Gammel Dansk lanserades 1964, men innan dess hade produktionschefen Jørgen Ketil (J.K) Asmund lagt hela tre år på att mejsla ut receptet. Han började med över 100 örter, kryddor och blommor, men fastnade till slut för 29 av dem, desamma som ingår än idag. Målet var att alla ingredienser skulle bidra till helheten, men ingen skulle dominera.
Succén var omedelbar, och en ny dansk tradition såg dagens ljus: en Gammel Dansk till morgonkaffet. Traditionen lever kvar än idag, men kanske inte i lika stor omfattning. I stället har Gammel Dansk blivit något man gärna häller upp på fisketuren, efter golfrundan eller efter ett kallbad med vännerna.
Och lagom till sextioårsdagen får de Danske Spritfabrikker en välförtjänt hyllning på flaskhalsen, samma flaskhals som fick sin form för sextio år sedan för att skapa ett trevligt kluckande ljud när man häller upp.

Gammel Dansk Bitter Dram

Alkoholhalt: 38 %
Nr: 761
Volym: 30/70/35 cl
Pris: 1 529/315/179 kr

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!