Collective Arts släpper dubbelt

Collective Arts gör skäl för sitt namn, med öl som är lika vackra att se på som de är att dricka. Bryggeriet ligger i Hamilton, Canada, inte långt från gränsen mot USA, och härifrån kommer en strid ström av inspirerade öl av alla möjliga typer och sorter: IPA, Gose, sour och lager, tillsammans med en hel del annat, som cider, porter och alkoholfria varianter. I Sverige har de släppt öl under flera år, och den 20 september är det dags igen:

IPA No 28 Deceptive Creature NEIPA 6,8 % är en humlebomb bryggd på både Nectaron-humle och klassisk Citra. Rika noter av passionsfrukt, citrus och mango ger en läskande, fruktig ale som bör drickas sval, inte kyld.

IPA No 28 Deceptive Creature NEIPA

Alkoholhalt: 6,8 %
Nr: 1001614
Volym: 47,3 cl
Pris: 42,90 kr
Lanseringsdatum: 20 september

Sour No 30 – Mango, Lime & Jalapeno Gose 5,6 % är en suröl som hämtat sin inspiration i klassiskt kryddiga Margaritas. Noter av mango, lime, salt och jalapenos skapar en öl som ligger någonstans på vägen mellan öl och cocktail, med både sötma och hetta i en uppfriskande balans.

Sour No 30 – Mango, Lime & Jalapeno Gose

Alkoholhalt: 5,6 %
Nr: 1035514
Volym: 47,3 cl
Pris: 39,90 kr
Lanseringsdatum: 20 september

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!