Angostura Tribute


Namnet Angostura är väl något man vanligen förknippar med den klassiska bittern vars gula skruvkork syns på varenda barhylla med självaktning. Men sedan mitten av sextiotalet skapar man också rom i det som kallas den spanska stilen, alltså lite lättare och mjukare, och med fatlagring som en viktig del i den färdiga romen.
Att skapa sådan rom kräver stor erfarenhet och känsla, något som Angosturas Master Distiller John Georges har i rikt mått. Därför hedras han med en rom som är något av det bästa destilleriet förmår: Angostura Tribute.
Som oftast är fallet med rom i spansk stil är detta en blend, och dessutom av de bästa faten i destilleriets lager. Basen är en 25-årig rom, som när den skapades skars för att få en tung new make, med lite rökiga drag. Sedan har alla åren på fat givit denna rom ett bett som balanserats med yngre rom, vilket ger både tyngd och balans i en komplex smaksymfoni med stråk av både kakao, karamell och tropisk frukt.

Angostura Tribute

Alkoholhalt: 44,7 %
Nr: 4173901
Volym: 70 cl
Pris: 999 kr

Master Distiller John Georges

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!