Allt om Whisky nr. 4, 2024
Välkommen in i hösten!
Så var sommaren nästan över och hösten har givit sig till känna, en brytningstid, eller skärningspunkt, om man vill använda whiskyterminologi.
Jag hoppas din sommar varit fin och lämnat efter sig många vackra minnen som du kan ta med dig in i hösten nu när ljuset sakta viker undan med kortare dagar och längre nätter.
För det finns mycket att se fram emot. I detta nummer bjuder vi bland annat på Juvenis – en bourbon med svensk touch som uppstod ur en blandning av nyfikenhet och gåpåaranda.
Du kan också läsa om vad det är som utmärker Kilchoman, det unga gårdsdestilleriet på Islay som har gått tillbaka till rötterna. Henric Madsen har fått en intervju med grundaren Anthony Wills.
Tvärs över Irländska sjön finner vi ett annat destilleri, irländska Bushmills, som är både äldst och yngst. För medan Bushmills började göra whiskey för mer än 400 år sedan, så har deras nybyggda Causeway Distillery inte mycket mer än ett år på nacken. Gavin D. Smith har varit där och tittat runt.
Och medan vi är ute på Atlanten, varför inte följa med Mauro Rongione till Färöarna? Hans resa dit bjöd på finfin whisky och fagra får, bland mycket annat.
Utöver detta kan du läsa om allt nytt och spännande som händer i dryckesvärlden, som The Macallan Red Collection, Glen Scotias Double Cask och mycket annat. För höst eller ej, dryckesvärlden står aldrig still. Här på Allt om Whisky fortsätter vi till exempel med årets upplaga av Whisky Battle, där juryn har ett digert arbete med att utvärdera de över hundra bidragen från hela världen.
Om det kan du läsa mer i kommande nummer, på vår web och i våra nyhetsbrev.
Skål, och välkommen in i hösten!
Prenumerera på Allt om Whisky!
Prenumerera på papperstidningen – direkt på webben!
Läs Allt om whisky hur du vill – digitalt eller på papper!
Glöm inte att följa oss på Facebook!