Agitator utökar med rom

Agitator har gjort sig ett namn genom att tänka om och tänka nytt i en gammal bransch, deras whiskies destillerade vid låg temperatur i vakuumpannor och sedan lagrade på i stort sett oprövade träslag har fått stort genomslag. Och nu är det dags för nästa milstolpe: Agitator Chestnut Reserve Rum. Denna rom  är gjord på melass som jäst med deras egen jästblandning och sedan destillerats precis som deras whisky: under låg temperatur och lågt tryck, en skonsammare process som låter även mildare smaknyanser lysa fram. Romen späds sedan ner till låga 55 % för att kastanjefaten ska få ta mer plats i den färdiga romen. Det ger en lättare rom med en söt karaktär som är utmärkt att dricka ren men också att använda som drinkingrediens. Vid buteljering så späds ned ytterliggare och då till 40%. 

Agitator Rum

I doften finns klassiska romtoner såsom exotiska frukter med nyanser av kokos och mörkchoklad . Det träder även fram en del kryddiga dofter i bakgrunden.

Smaken bjuder på en pigg och fyllig rom med tydlig fruktighet där solmogen papaya, koks och ett stänk av kryddigheten från faten är det mest framträdande.

Eftersmaken är relativt kort men det hänger ändå kvar runda och trevliga nyanser av fruktighet.

Alkoholhalt: 40 %
Nr: 8413601
Pris: 369 kr
Lanseras: 16 september

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!

2 kommentarer

  • Det står ett fel i informationen.
    Ni skriver ”Romen späds sedan ner till låga 55 % för att kastanjefaten ska få ta mer plats i den färdiga romen”

    Romen har 40% och inte 55%

  • Hej,
    Efter destillationen späds romen ned till 55% innan den läggs på fat. Innan buteljering så späds den ner ytterligare och då till 40% som det står angivet på flaskan. Tack för att du uppmärksammade att vi var otydliga! Mvh
    Henric

Comments are closed.