Ny Single Cask från Highland Park

Detta är ett riktigt kraftpaket från Highland Park! Ettenskilt fat som fylldes 17 mars 2003 och tömdes den 21 mars 2023. Fatet, ett first-fill, sherry kryddad European butt gav ifrån sig 564 flaskor där alkoholhalten landade på 56,7%.

Denna buteljering är en del av Highland Parks tokhyllade Single Cask Series. Serien skapades 2015 då Martin Markvardsen fick ansvaret för att skapa en rad buteljering vars syfte var att dels bredda intresset för Highland Park globalt, dels för att ge deras befintliga kunder något alldeles extra utöver deras Core Range. Idén är utvalda marknader får utvalda fat av exceptionell kvalitet.

Martin fick ansvaret för denna serie av Max McFarlane, en av två whiskymakare på Edrington när han började jobba på deras labb i Glasgow som ett led att lära sig mer om hur Highland Park blir till. Även om både Max och Gordon Motion hade det högsta förtroendet för Martin så sade Max till Martin följande:”- Om du gör något fel i denna serie så är det bara ett fat, om du förstör en batch av vår 18-åriga så är det tusentals liter”

Highland Park Single Cask Series blev en succé och så här snart tio år efter lanseringen så känns det ibland som att utgåvorna bara blir bättre och bättre!

Highland Park 20 yo Single Cask Series: #1494 släpps den 27 augusti och kostar 7999 kronor. Artikelnumret är 84305

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!