Mackmyra ansöker om konkurs

Styrelsen i Mackmyra Svensk Whisky AB  har idag beslutat att ansöka om konkurs för bolaget. Ansökan kommer att lämnas in vid Gävle tingsrätt.

Anledningen till konkursansökan är att Mackmyra inte har lyckats säkra tillräckliga likvida medel för att fortsätta verksamheten, särskilt på kort sikt. På lång sikt finns det betydande värden i bolagets produkter, stora mognadslager och inte minst Gravitationsdestilleriet.

Bolaget fick i maj ett aktieägarlån från några av de större ägarna för att under våren och sommaren föra diskussioner med flera branschaktörer om samarbeten och delägarskap. Trots att dessa förhandlingar hade avancerat långt, har intensiva insatser från bolagets ledning och styrelse inte varit tillräckliga för att nå en överenskommelse eller säkerställa tillräcklig finansiering. Det bedöms inte heller vara möjligt att få ytterligare finansiering inom ramen för ett rekonstruktionsförfarande.

Bolaget, som har 25 års historia som pionjär inom hantverksmässig spritproduktion, har fortsatt stora tillgångar i sitt starka varumärke, mognadslager och sitt destilleri, samt i sina engagerade kunder och ambassadörer.

För fatägare blir nu situationen knepig då det är konkursförvaltaren som går in och tar över och alla fatägare kommer att ses som fordringsägare. Fatägare äger inte spriten så det finns risk att denna säljs som en del i alla andra värden i bolaget.

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.