Från Jämtland till kräftorna

‘Kräftor kräfva dessa drycker’ skrev Albert Engström så tidigt som 1922. Det han syftade på var ju brännvin, men kanske öl är ännu viktigare till kräftor. För det är inte många andra drycker som klarar att matcha kräftor, med deras markerade sälta och tydliga toner av dill. Och den öl man dricker till sina kräftor ska helst vara både rak och robust, en törstsläckare som både fräschar upp och smakar gott. Som Höstlager och Bärnsten från Jämtlands Bryggeri.

Höstlager är ett säsongsöl, en mellanmörk lager med fin balans mellan sötma och beska. Den runda maltkroppen mjukar upp kräftornas sälta så att alla smaknyanser får gott om utrymme. Kommer till Systembolaget 2 september.

Höstlager

Alkoholhalt: 6 %
Nr: 31022
Volym: 33 cl
Pris: 26,90 kr
Lanseringsdatum: 2 september

Jämtlands Bärnsten är en sån där helgjuten lager med fina, fruktiga toner av malt och örter som passar till det mesta: kräftorna, västerbottenpajen eller kantarellerna. Eller varför inte utanför bastun efter en tur i svampskogen?

Jämtlands Bärnsten

Alkoholhalt: 5 %
Nr: 1307
Volym: 33 cl
Pris: 23,30 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!