Ekologisk Calvados från Busnel

Det franska äppeldestillatet har många vänner, och nu blir de kanske ännu fler, för nu kommer det i en ekologisk version. Grunden är helt ekologiska cideräpplen som odlats mindre än 40 kilometer från destilleriet. Efter pressning, jäsning och destillering har denna Calvados legat i minst fyra år på ek innan buteljering. Och resultatet är en smakrik och nyanserad Calvados med tydlig fatkaraktär, inslag av röda äpplen, marsipan, aprikos, ceder och vanilj. Går lika bra att dricka som aperitif, som den kan användas till cocktails och drinkar. Och varför inte prova ett glas Calvados till efterrätten? Eller varför inte gå ett steg längre, och servera en riktig snackis – en French Mojito?

Till 1 drink:

  • 3 cl pressad lime
  • 3 cl sockerlag gjord på lika delar socker och vatten
  • 10 myntablad
  • Is
  • 4 cl Busnel Calvados Pays d’Auge VSOP Bio
  • Sodavatten
  • Myntakvist

Häll lime och sockerlag i ett glas. Lägg i myntabladen efter att ha mjukat upp dem i händerna. Muddla varsamt.
Tillsätt is och Calvados och rör om Toppa med sodavatten och lägg på en snygg myntakvist
Servera med en elegant gest

Busnel Calvados Pays d’Auge VSOP Bio

Alkoholhalt: 40 %
Nr: 177
Volym: 70 cl
Pris: 349 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!