Alba återkommer som Alba II

Den 31 maj släpper High Coast del två av sin prisvinnande Alba. Alba II fortsätter att hylla den amerikanska eken, Quercus Alba, av vilka deras ex-bourbonfat är tillverkade. När High Coasts fruktiga och orökta norrländska råsprit lagras på dessa härliga bourbonfat från USA så kombineras det bästa från två kontinenter och magi uppstår! För att tillsätta lite extra kryddighet till whiskyn så har de också använt nya amerikanska ekfat.

Dessa fat har sedan fått vila i lagerhusen intill destilleriet i Bjärtrå i snudd på tio år innan faten tömdes den 29 februari i år för att få gifta ihop sig några dagar innan whiskyn buteljerades under vecka 10.

Resultatet är en whisky som bjuder på stora vaniljtoner som visar på fatens påverkan utan att behöva konkurrerar med rökiga toner. Alba II bjuder på en ärligare och renare tolkning av vad som händer när man kombinerar High Coasts råsprit med bourbonfat under en längre tid!

High Coast Alba II

Alkohol: 49.7%
Ålder: 9,55–10,01 år, medel 9,73 år
Fenolhalt: 0 ppm
Fat: ex-bourbon samt Ny amerikansk ek
Antal flaskor: 4867 st
Flaskvolym: 500 ml
Artikel nummer: 41565
Lanseras: 31 maj 2024
Pris:
799 sek

Henric Madsen grundade whiskymagasinet Malter Magasin 2017 men har nu anslutit till Allt om Whiskys team. Han bor i Dalarna och hans favoritwhisky är olorosolagrad Glen Ord.