MacRoy’s Finest Blended Scotch Whisky

Robert Fleming är en fjärde generationens Master Distiller, som med närmare femtio års erfarenhet av whisky fått rykte om sig att skapa skotsk whisky av mycket hög kvalitet. Men hans intresse ligger inte bara i att skapa ny whisky, han är också upptagen av dess historia och var den kommer ifrån.

Därför gav han sig själv en svår utmaning: att skapa en blended skotsk whisky av den gamla skolan, genom att bara använda ex bourbonfat av högsta kvalitet, sådana som använts i Skottland sedan förbudstiden i USA.

Han fick klartecken, men lätt var det inte. Det finns inte många recept kvar från den tiden, och finns det recept saknas ofta de whiskies som ingick.

Så han fick prova sig fram genom att blanda olika singelmalter med single grain, för att sedan omsorgsfullt lagra dom i ex bourbonfat och noggrant smaka sig fram längs vägen.

Det tog tid, lång tid, men till slut var han nöjd, och MacRoy’s Finest Blended Scotch Whisky var född.

Namnet kommer från ett blendingföretag som grundades i Glasgow av John MacRoy, känd för att både leta rätt på och köpa singelmalt och single grain av hög kvalitet till sina blends. Företaget existerar inte längre, men namnet lever kvar, som ett signum på hög kvalitet och hängivenhet.

Chefredaktör Emma Andersson har provat:
Doft: Lättsam, pigg i doften med inslag av havrekakor, vanillin och nyvässad blyertspenna.

Smak: Digestivekex doppad i choklad blandas med en aningen dold maltighet. Här finner vi också engelsk marmelad, vedträn och en kryddighet som skiner igenom. Finishen är lättsam och kort.

MacRoy’s Finest Blended Scotch Whisky

Nr: 15522
Alkoholhalt: 40 %
Volym: 50 cl (pet)
Pris: 189 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!