Fira hösten med en calvados


För alla whiskyälskare – låt oss introducera er till calvados.
Liksom whisky har calvados en djup historia och framställningsprocess. Calvados är ett äppeldestillat och får endast kallas så om det kommer från Calvados-regionen i Normandie, Frankrike.

Skörden sker mellan oktober till december, och den speciella blandningen av olika äppelsorter ger varje producent sin unika smak.

Ett anmärkningsvärt calvadoshus är Boulard, en ledande aktör sedan 1800-talet. Boulard är känd för sina traditioner men är också innovativa, och de har lanserat calvados med olika slutlagringar, inklusive bourbon och mizunara oak. De ser en ljus framtid för branschen och utvecklar ständigt nya idéer.

Nu närmar sig äppelskördstiden i Normandie, och vi uppmanar fler att fira med ett glas calvados!

Hitta goda calvados från Boulard på Systembolaget.

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!