Original Collection från Cadenhead’s

I senaste numret av Allt om Whisky kunde man läsa om William Cadenhead, Skottlands äldsta oberoende buteljerare, med en lång och bitvis ganska färgstark historia. Deras lanseringar har hittills varit sällsynta på den svenska marknaden, men nu släpper man Cadenhead’s Original Collection, en samling whiskies som visar på bredden och variationen bland skotska destillerier. Som man kan vänta sig är det mycket begränsade upplagor det rör sig om, och det gäller att vara alert om man ska få tag på någon av dessa sällsyntheter från Cadenheads källare i Campbeltown.

Bunnahabhain 7 yo Peated Sherry Casks

Denna Islay-whisky har uteslutande legat på refill sherryfat, som har lagt ytterligare dimensioner till den redan från början kraftfulla whiskyn. Doftnoterna drar åt knaprig bacon, mogen banan och sältan från havet, och i smaken märks rök, paprika och mineral, följt av en lång finish med tät rök, mörk choklad och mynta. 180 flaskor släpps 2 mars.

Bunnahabhain 7 yo Peated Sherry Casks

Nr: 41360
Alkoholhalt: 46 %
Volym: 70 cl
Pris: 648 kr

Ardmore 2011 11 yo Marsala & Bourbon Casks

Lagringen på italienska marsalafat lägger sig fint på Ardmores rökiga profil, medan bourbonlagringen understryker de maritima dragen i destilleriets typiska stil. Närheten till kusten märks tydligt i doften, där den får sällskap av rökiga noter, med stråk av söt bbq-sås. I smaken märks både grillad frukt, träkol och en mjuk sälta, följt av en lång, saftig finish med noter av apelsin och glödande kol. 78 flaskor släpps 2 mars.

Ardmore 2011 11 yo Marsala & Bourbon Casks

Nr: 41359
Alkoholhalt: 46 %
Volym: 70 cl
Pris: 694 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!