Drick din semla med whiskey i år

Semlor är gott, Irish coffee är gott. Varför inte kombinera de två?

Gänget på Tullamore DEW bjuder på ett recept med det bästa av två världar; Irish Coffee med semmelgrädde! Otroligt gott för sig självt, eller täpp till ordentligt genom att äta en semla till. Här är receptet:

1 Drink
4 cl irländsk whiskey, Tullamore D.E.W.
ca 3 tsk brun farin
2–2 ½ dl nybryggt starkt kaffe

Semmelgrädde
¾ dl vispgrädde
½ krm nystötta kardemummakärnor
½ krm vaniljpulver
2 msk finriven mandelmassa (enklast att riva kylskåpskall)

Så här gör du

  1. Börja med semmelgrädden: Vispa grädden löst, den blir fastare när mandelmassan blandas i.
  2. Blanda i kardemumma och vanilj. Vänd sist ner mandelmassan med en gaffel så den fördelar sig i grädden.
  3. Värm glaset. Lägg i farinsocker och häll på whiskeyn. Häll på lite varmt kaffe och rör så att sockret löser sig. Häll sedan på resten av kaffet.
  4. Toppa kaffet med semmelgrädde och njut!

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!