Idag är Irish Coffee day!

Idag, den 25 januari infaller Irish Coffee Day. Det sägs att upphovsmannen bakom den sötvarma kaffedrinken är Joseph ”Joe” Sheridan 1943, (läs storyn här).

Hur man gör den perfekta Irish Coffeen hänger dock på ett antal saker, så här är några tips:

5 tips för en perfekt Irish Coffee
• Se till att kaffet är bra, nybryggt och varmt
• Skaka grädden så att den blir precis så tjock så den flyter ovanpå kaffet
• Snåla inte med sockret och lös upp det ordentligt i kaffet.
• Se till så det är lagom balans – Trots att whiskey är supergott så blir inte en Irish nödvändigtvis godare av mer whiskey …
• Drick den genom grädden. Rör inte runt grädden eller drick med sugrör. Man vill ha kall och krämig grädde först, sen varmt och göttigt kaffe och till sist blir man varm i bröstet av whiskeyn. Gräddmustaschen är en del av upplevelsen!

Och här är receptet:
Allt du behöver för en perfekt Irish Coffee
4 cl Tullamore DEW eller annan irländsk whiskey
1 rågad tesked farinsocker
Ca 12 cl bryggkaffe
Lättvispad/skakad grädde

Gör så här:
• Förvärm gärna glasen med hett vatten
• Mät upp och häll Tullamore DEW eller annan irländsk whiskey i ett högt, värmetåligt glas
• Häll i kaffe och farinsocker
• Rör om försiktigt med en lång sked
• Skaka grädden i en shaker tills den är krämig
• Häll försiktigt grädden på toppen av kaffet, ta gärna hjälp en sked.
Sen är det bara att njuta!

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!