Fira helgen med en Tullamore Irish Coffee
En klassisk värmande kaffedrink av rang. Första gången vi på Allt om Whisky provade med just Tullamore DEW i var på en av whiskymässorna i landet för en herrans massa år sedan. Då som nu blir man inspirerad att gå hem och försöka skapa en lika fin Irish Coffee till sina middagsgäster. Men hur får man till det då? För att få lite fler råd för att kunna göra en perfekt Irish Coffee, tog Allt om Whisky en fika i Stockholm med Petter Boman, portfolio brand manager för William Grants & Sons.
5 tips för en perfekt Irish Coffee
• Se till att kaffet är bra, nybryggt och varmt
• Skaka grädden så att den blir precis så tjock så den flyter ovanpå kaffet
• Snåla inte med sockret och lös upp det ordentligt i kaffet.
• Se till så det är lagom balans – Trots att Tullamore DEW är supergott så blir inte en Irish nödvändigtvis godare av mer whiskey …
• Drick den genom grädden. Rör inte runt grädden eller drick med sugrör. Man vill ha kall och krämig grädde först, sen varmt och göttigt kaffe och till sist blir man varm i bröstet av whiskeyn. Gräddmustaschen är en del av upplevelsen!
Allt du behöver för en perfekt Irish Coffee
4 cl Tullamore DEW
1 rågad tesked farinsocker
Ca 12 cl bryggkaffe
Lättvispad/skakad grädde
Gör så här:
• Förvärm gärna glasen med hett vatten
• Mät upp och häll Tullamore DEW i ett högt, värmetåligt glas
• Häll i kaffe och farinsocker
• Rör om försiktigt med en lång sked
• Skaka grädden i en shaker tills den är krämig
• Häll försiktigt grädden på toppen av kaffet, ta gärna hjälp en sked.
Sen är det bara att njuta!
Tullamore DEW
Nr: 524
Alkoholhalt: 40%
Volym: 700ml
Pris: 299kr