Backafallsbyn stänger — whiskyproduktion i fara?

Enligt uppgifter i Helsingborgs Dagblad (betalvägg) så stänger Backafallsbyn sin hotell- och restaurangverksamhet på ön Ven. Orsaken är de stigande kostnaderna på bland annat el, mat och transporter.

Whiskytillverkningen i bolaget Spirit of Hven påverkas än så länge inte, men Anja Engeldahl-Molin och Henric Molin flaggar för att bistrare tider kan komma.

Spirit of Hven Backafallsbyn är en av de största arbetsgivarna på Ven och än så länge kan man omfördela arbetskraften så ingen behöver bli uppsagd. Enligt HD.se säger paret Molin dock att:
— Vi har under lång tid varit Vens största arbetsgivare, men om inte alla faktorer faller på plats tvingas vi flytta en del av sprittillverkningen till en annan ort.

Familjen Molin hoppas kunna öppna sitt hotell och sin restaurang igen till säsongen 2023.

https://www.hven.com/

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!