Amarula för Veganer

Amarula känner de flesta till: gräddlikören med smak av afrikansk marulafrukt. Den gör sig lika bra över en isbit som den trivs i drinkar och desserter. Nu kommer den i en vegansk tappning, lika krämig och smakrik som originalet, men utan grädde. Varför inte testa den i en svalkande cocktail, signerad Bella Porcile?

Amarula Vegan Coco & Goose

6 cl Amarula Vegan
2 cl grön curacao
3 cl krusbärssyrup
Zest från en lime

Krusbärssyrup gör du så här:
Dela dina krusbär
Lägg dem i en burk och täck med strösocker, låt stå ett par dagar till sockret smält.
Rör om och sila av syrupen
Krisp att garnera med: Kör krusbärsresterna i en mixer och bred ut på en plåt som får stå i 70° ugn över natten.

Sen blandar du:
Häll Amarula Vegan, curacao och syrup i en blender tillsammans med limezest.
Toppa med krossad is.
Kör blendern till du får en slush.
Häll upp i glas och pynta med krusbärskrisp.
Sked och grovt sugrör bör följa med varje glas.

Amarula Vegan

Nr: 57332
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 15,5 %
Pris: 239 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!