Amarula för Veganer
Amarula känner de flesta till: gräddlikören med smak av afrikansk marulafrukt. Den gör sig lika bra över en isbit som den trivs i drinkar och desserter. Nu kommer den i en vegansk tappning, lika krämig och smakrik som originalet, men utan grädde. Varför inte testa den i en svalkande cocktail, signerad Bella Porcile?
Amarula Vegan Coco & Goose
6 cl Amarula Vegan
2 cl grön curacao
3 cl krusbärssyrup
Zest från en lime
Krusbärssyrup gör du så här:
Dela dina krusbär
Lägg dem i en burk och täck med strösocker, låt stå ett par dagar till sockret smält.
Rör om och sila av syrupen
Krisp att garnera med: Kör krusbärsresterna i en mixer och bred ut på en plåt som får stå i 70° ugn över natten.
Sen blandar du:
Häll Amarula Vegan, curacao och syrup i en blender tillsammans med limezest.
Toppa med krossad is.
Kör blendern till du får en slush.
Häll upp i glas och pynta med krusbärskrisp.
Sked och grovt sugrör bör följa med varje glas.
Amarula Vegan
Nr: 57332
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 15,5 %
Pris: 239 kr