Hernö Swedish Capital Gin
I somras öppnade Hernö Gin dörrarna till Hernö Gin Bar Stockholm på Hornsgatan 1, precis i korsningen mellan Hornsgatan och Götgatan i Stockholm. Det var ganska exakt tio år efter att bolaget startades 2011, i Dala utanför Härnösand.
Suget efter Hernös gin bara växer och redan nu exporterar man 50 % av tillverkningen. Onsdag den 13 oktober var ytterligare en dag som går till historien för Hernö. Det var dagen då man lanserade en Gin helt anpassad för Hernö Gin Bar i Stockholm. Det här är en Gin du inte kommer kunna köpa på Systembolaget eller på andra barer. Inte ens på destilleriet i Dala, utan bara på den egna baren i Stockholm.
Hernö Swedish Capital Gin har samma grundrecept som Hernö Dry Gin. Men med två extra smaksättare i form av bockhornsklöver och citronmyrten. Citronmyrten smakar som en citron på steroider. Hernö upptäckte denna australiensiska växt genom sitt samarbete med Four Pillars i Australien. Tanken bakom bockhornsklöver – en vanlig smaksättare i persisk, indisk och thailändsk matlagning- är att möta det multikulturella i Stockholm.
För att göra kopplingen till Hernö och Stockholm än mer påtagligt har man valt att buteljera flaskan på 42,4 %. Exakt så många mil det är mellan destilleriet och baren.
Från och med den 13 oktober 2021 kommer även Hernö Swedish Capital Gin ligga som bas i deras Sour. Sour är en av de cocktails som idag finns på menyn. Låt er väl smaka av denna härliga, fräscha, syrliga och välbalanserade cocktail.
Recept Hernö Sour:
50 ml Hernö Swedish Capital Gin (eller Hernö Dry Gin)
25 ml citronvatten
20 ml Hjortronvassle
Glas:
Cocktailkupa
Tillredning:
Häll alla ingredienserna i en isfylld cocktailshaker. Skaka kraftfullt i 20 sekunder. Sila upp i glaset genom ett filter för att hålla isen borta. Garnera med grapefruktzest.