Livesändning: Sommarens bästa gindrinkar
Missa inte när Allt om whisky snackar gin med Björn Kjellberg!
Varför ska du ha ett durkslag i hemmabaren? Hur gör jag drinkar till många på en gång? Viktiga frågor blandas med härlig drinkblandning. Kvällen bjuder på de bästa tipsen hur du skapar bra gindrinkar hemma, mer onödigt vetande om gin, ett skönt häng och Plymouth Gin i drinkarna.
Boka in och se oss klockan 19:00 tisdagen den 11 maj 2021!
Du följer enklast liveströmmen på Facebook eller på Youtube.
Gin-a-long!
Häng med på drinkblandandet hemma! För bästa upplevelse – här är ingredienser till kvällens drinkar:
INGREDIENSER
Plymouth Gin
Torr Vermouth
Cocktailbitter som t.ex. Angostura, Orange Bitter, Selleribitter eller dylikt
Mousserande vin och/eller kolsyrat vatten
Färska eller frysta bär eller fryst frukt efter eget behag (färska hallon är alltid enkelt och gott).
Citron
Strösocker
Is
Oliver, syltlök, ostron eller parmesan
REDSKAP
Glas (cocktailglas + valfritt annat glas)
Något att skaka drinken i (shaker, burk med lock, sopptermos, proteinshaker)
Något att röra med (en sked med längre skaft som t.ex. en matsked)
Någon form av sil (cocktailsil, durkslag, större tesil etc.)
Kniv
Juicepress av valfritt slag (kniven ovan eller en gaffel funkar perfekt)
Mått (jigger, mätglas, måttsats)
Om de deltagande
Björn Kjellberg är ett sant cocktail- och spritorakel med spritföretaget Pernod-Ricard som ”riktigt” jobb.
Han har jobbat med sprit och cocktails i 20 år och avverkat flera av landets mer namnkunniga barer och restauranger, som PM & Vänner, Fredsgatan 12, Kåken och Little Quarter. Han har fått priser och utmärkelser som Årets Bartender, Årets Branschförbättrare, Årets Drinklista och Årets Bar.
Tommy Isaksson är mannen som gick från att vara restaurangchef och utbilda personal till att resa land och rike runt och leda dryckesprovningar för att sprida spritens gospel. Idag jobbar han delvis med att skriva för Allt om Whisky men har fler uppdrag i branschen.
Emma Andersson är chefredaktör på Allt om Whisky sedan 2008 men har varit med från starten och grundat tidningen tillsammans med Åke Jacobsson. Hon är utbildad på Restaurangakademiens sommelierutbildning och har fått flera utmärkelser, bland annat Benromach Fellowship Award 2011 samt Honorary Stillmen of Benromach som första kvinna i Sverige. Hennes intresse för dryck överlag visar sig tydligt i hennes arbete med tidningen. Idag är hon en av delägarna av förlaget Tasty News Publishing Co.