Här är Macallan Double Cask 15 och 18 YO
The Macallan släpper en 15-årig och en 18-årig Double Cask, det vill säga att de är lagrade på sherryfat både av amerikansk och europeisk ek.
Macallan Double Cask 15 YO lanserades i början av september och Macallan Double Cask 18 YO lanseras den 22 september i Systembolagets beställningssortiment.
Macallan Double Cask 15 YO har en gyllene nyans av smörkola, med aromer som torkad frukt, kola och vanilj ger den en värmande, gräddig känsla i munnen som avslutning.
Macallan Double Cask 18 YO har en mörkare ton av bärnsten och honung, med aromer av torkad frukt, ingefära och kola. En varm, ekfinish balanseras av citrussmaker med söt, saftig apelsin.
15- och 18-åringen kompletterar den 12-åriga Double Cask-utgåvan som lanserades 2016.
Enligt Kirsteen Campbell, Master Whisky Maker på The Macallan bidrar de amerikanska ekfaten med sina vaniljtoner, medan de europeiska ekfaten bidrar med en kryddighet som är karaktäristisk för The Macallan. Bägge fattyperna är mättade med oloroso-sherry innan whiskyn lagrats på dem
En liten bonus: The Macallan har låtit den berömde Magnum-fotografen Steve McCurry dokumentera destilleriet och arbetet med nybygget samt det vardagliga arbetet. Se de fina bilderna på themacallan.com
.
The Macallan Double Cask 15 YO
Pris: 1200 SEK
Alkoholhalt: 43%
Artikelnummer: 40814
Volym: 700 ml
Färg: Gyllene smörkola
Arom: Torkad frukt, kola och vanilj. Mjuk ek och ugnsbakat äpple med toner av honung och choklad.
Smakpalett: Söta russin och sultanrussin byggs på med toner av vanilj, kryddiga träslag och citrus.
Finish: Varm ingefära som blir karamellkola och citrus med en gräddig känsla i munnen.
The Macallan Double Cask 18 YO
Pris: 2799 SEK
Alkoholhalt: 43%
Lanseringsdatum: 22 september
Artikelnummer: 83646
Volym: 700 ml
Färg: Bärnstenshonung
Arom: Torkad frukt, ingefära och kola med fyllig apelsin och toner av nejlika och muskot.
Smakpalett: Fylliga russin och sultanrussin med toner av kola, vanilj och ingefära som balanseras med kryddiga träslag och rivig citrus.
Finish: Varmt kryddig ek med ingefära som blir till söt, saftig apelsin.