Helg & Fest: Snacks till fördrinken

Små enkla förrätter till drinken som sätter ribban för kvällen. Passar perfekt till våra drinkrecept som vi publicerade tidigare, eller till andra drycker.


Till Bushmills Apple:

Flaming oysters

Ostron, pigga och fräscha
BBQ-sås, hemlagad eller färdig, t ex Sweet Baby Ray’s
Black Bush
Smörgåskrasse

Gör så här:
Öppna ostronen, lossa dem och lägg dem stabilt på ett serveringsfat. Lägg på en klick bbq-sås. Värm 1 tsk whisky i en sked och tänd på. När den brinner så slå whiskyn över ostronet och toppa med smörgåskrasse. Ät direkt! (Se till så att whiskyn inte brinner när Du äter ostronet.)


Till French Comfort:

Tasty pop’s

1 liter poppade popcorn
2 dl finriven parmesan
1 dl tunt skivade oliver
Strimlade färska örter
Salt och svartpeppar

Gör så här:
Smaksätt de nypoppade popcornen med ost, oliver och strimlade örter. Krydda med salt och svartpeppar.

Till Orange Berry:

Crispy Chicken

300 g kycklingfilé, skinn och benfri
Små grillspett
Olja till fritering

Marinad:
1 dl gräddfil
2 msk finhackad persilja
1 msk river citronskal
1 msk finhackad vitlök
Salt och svartpeppar

Panering:
1 dl vetemjöl
1 nypa paprikapulver
1 nypa chilipulver

Gör så här:
Skär kycklingen i långa tunna skivor (på längden). Blanda marinaden och smaka av med salt och peppar. Marinera kycklingen 15 minuter. Blanda samman paneringen. Lyft upp kycklingen ur marinaden. Trä upp den på grillspetten (”vecka” den så att den sitter fint på spettet). Panera spetten i mjölet och fritera dem. Det tar cirka 6 minuter i 170-gradig olja.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!