David Lundqvist som är verksam på Grand Hotel i Saltsjöbaden är Årets Kock 2018 och ny svensk mästare i professionell matlagning.
Vid prisceremonin på Kungliga Tennishallen fick vinnaren ta emot Gastronomiska Akademiens mejerimedalj i guld av H.K.H. Prins Carl Philip samt en prischeck på 250 000 kr.
Stort grattis önskar hela redaktionen!
Foto: Gustaf MånssonDavid Lundqvists vegetariska rätt till finalwn 28 september: Grillad enrisrökt rotselleri, vinägermarinerad halstrad rimskivling, puré och chips på jordärtskocka, buljong på trattkantarell, bondbönsmiso med hasselnöt och gräslöksolja. Hasselnötsemulsion och saltrostade hasselnötter, Gotlandstryffel, fänkålsblomma och timjan. Foto: Per Erik Berglund
Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!