De gör Sveriges bästa Gin & Tonic
Förra helgen avgjordes Schweppes tävling Sveriges Bästa Gin & Tonic. Här är vinnarna och recepten!
Vinnare blev bartendern Mihail Mihaylov från Stockholm och utbildningsledaren Christoffer Ek från Växjö. I år var det de mest originaltrogna bidragen som hade störst framgång hos juryn som bestod av den prisbelönte barmästaren Mathin Lundgren, bryggmästaren Hedda Spendrup samt Peter Christensen, chefredaktör för Nöjesguidens dryckesmagasin Bästa Drycker.
Bartendern Mihail Mihaylov kammade hem vinsten i bartenderkategorin med sin ”Electric GT” och utbildningsledaren Christoffer Ek som vann i kategorin för hemmamixare med sin ”Afternoon GTea”.
Bartendern Mihail Mihaylovs ”Electric GT”
Ingredienser:
- Apelsinskal
- Isbitar
- 5 cl Stockholms Bränneri dry gin
- 12 cl Schweppes Premium Mixer Pink Pepper
- 1 skiva blodgrapefrukt (förgrillad)
- 1 kvist rosmarin
- 1 sichuanblomma
Tillredning:
Skruva apelsinskalet över ett Collinsglas innan du fyller det med is. Häll i gin och toppa med tonic. Garnera med en förgrillad grapefruktskiva, en kvist rosmarin och en sichuanblomma på tandpetare eller bambupinne. Blomman äter du innan du smakar på drinken för bästa upplevelse.
Hemmamixaren Christoffer Eks ”Afternoon GTea”
Ingredienser:
- 5 cl Whitley Neil Gin
- Earl Grey-te
- 20 cl Schweppes Premium Mixer Twist of Lime
- Marmelad på ingefära och apelsin
- Torkad apelsin
- Medelstora, klara isbitar
Tillredning:
Infusera ginen med te med hjälp av en gräddsifon. Blanda ihop gin, tonic och marmelad. Häll det över is i en vanlig GT-kupa eller ett stort rödvinsglas och garnera med en skiva torkad apelsin.