Aberfeldy & annat på Cinderella
I samband med Svenska Whiskyförbundets Convention på Viking Cinderella 31 augusti till 1 september kommer Aberfeldy Single Malt 16 YO att närmare presenteras och lanseras i Travel Retail.
Bakom Aberfeldy Single Malt 16 YO står deras Master Distiller Stephanie MacLeod och hon har låtit den få sin avslutning under tolv månader i Madeirafat. Två olika typer av Madeirafat använde hon, dels fat som lagrat Malvasia Malmsey och fat på vilka Madeira Bual mognat. Så här har hon sagt:
– Genom att använda Madeirafat har jag fått möjlighet att utveckla ytterligare lager av smaker i Aberfeldys honungsrika karaktär, vilket resulterat i en whisky som är extra kryddig.
Väldigt mycket annat finns förstås på SWF Convention som i år har Anders Gjörling som konferencier. En mängd producenter och importörer presenterar intressanta saker, och Diageo har utlovat smakprov på deras 40-åriga Talisker.
Två Master Class hinns med också: från Moët Hennessy kommer Carl Oskar Linder och presenterar både Ardbeg och Glenmorangie och Symposion har bjudit in Sayumi Oyama från Nikka.