En ekosnaps till


SvenskAquavitMiljövänligt ska det vara – både när det gäller mat och dryck. Allt fler av de senare är numera ekologiska, och sedan andra juni har ytterligare en ”ekosnaps” tillkommit: Svensk Aquavit (nr 123, 50 cl, 187 kr). Den är gjord på säd från svenska gårdar där det odlas ekologiskt och vattnet kommer från Vättern och den produceras också i Motala på samma ställe där man gör Svensk Vodka. Den har kryddats med klassiska snapskryddor som koriander, citrus, kummin och dill.

Akvavit får inte vilken smaksatt snaps som helst kalla sig för det finns en särskild akvavitlag i EU, och följer man inte den får man enbart kalla den smaksatta snapsen för brännvin.

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör